Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mai 2015 | 5149 vizualizari

 

Daca a venit caldura, am facut o prajitura racoroasa, aromata, delicioasa.....!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de lamaie rasa
  • 5 lg ulei
  • 14 lg faina

Stratul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Crema de iaurt:

  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • un borcan de 380 g cu visine pt prajituri
  • biscuiti rotunzi, tip piscot

Decor:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua reprize, amestecand cu grija de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava tapetata (vestita tava de la Lidl) cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul scobitorii). Se lasa la racit.

Intr-o craticioara se rupe ciocolata bucati, se pune frisca lichida si se lasa la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata. 

Visinele din borcan se pun la scurs. Siropul rezultat se indoaie cu apa, eventual zahar daca mai este cazul, se pune 2-3 minute pe foc apoi se raceste. Cu acesta se va insiropa blatul.

Se aseaza o folie alimentara in tava in care am copt blatul, se pune blatul pe care l-am gaurit cu o scobitoare, se insiropeaza apoi se toarna ciocolata niveland bine. Se lasa sa se raceasca.

Crema de iaurt: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu 100 g zahar si zaharul vanilat pana se topeste. Gelatina se pune la hidratat apoi se pune pe foc mic pana se dizolva granulele. Se toarna peste iaurt, apoi frisca batuta si visinele. Se omogenizeaza bine. Peste blatul cu ciocolata se aseaza biscuitii, apoi se toarna crema de iaurt. Se acopera cu capetele foliei alimentare si se da la rece cateva ore (sau peste noapte).

Pentru decor, se topeste ciocolata cu 2 lg de lapte, se traseaza cu ajutorul unei linguri linii peste prajitura sau orice altfel de model, dupa preferinte.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe in loc de visine (capsuni, fructe de padure, etc.)

2

Marimea tavii este de 38 x 25 cm.

3

Pentru o tava mai mica, este suficient un blat din 5 oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si ciocolata